Tips voor het kopen van een auto

Wanneer je een auto wilt gaan kopen is het slim om gebruik te maken van de tips kopen auto. Het is goed om te kijken naar alle gegevens. Ook is het slim om te kijken of de vraagprijs realistisch is. Wanneer dit niet het geval is dan moet je al gaan twijfelen of het een goede deal is. Probeer dan meer informatie te achterhalen.

 

Kloppen alle gegevens?

Het is mogelijk om met een kentekencheck of een RDW check alle belangrijke gegevens te achterhalen van een auto. Kijk of alles klopt en of er geen verborgen schades zijn of dat de auto zelfs gestolen is. Ook is het goed om de identiteit van de verkoper te controleren.

Het kentekenbewijs heeft een VIN nummer, wat een identificatienummer is voor het voertuig. Het wordt ook wel een chassisnummer of framenummer genoemd. Het zit onder de voorruit of onder de motorkap. Wanneer iemand hiermee geknoeid heeft dan kan het voertuig gestolen zijn.

 

Wat kan de verkoper vertellen over het onderhoud?

Het is slim om te kijken wat een eigenaar over het onderhoud kan zeggen. Is er ook een onderhoudsboekje om het te onderbouwen? Het is goed om te ontdekken wat er allemaal mogelijk is.

Waar kun je nog meer op letten?

–        Hoeveel eigenaren zijn er geweest?

–        Wanneer heeft de eigenaar de auto gekocht?

–        Waarom verkoopt hij hem (of zij)

–        Is de auto gestolen

–        Controleer alle gegevens als het een particuliere verkoop is.

 

Hoe ziet de auto eruit?

Natuurlijk is het ook goed om te kijken wat de staat is van de auto. Is de auto slecht onderhouden aan de buitenkant? Dan is het een indicatie van hoe de auto er van binnen uit zal zien. Hoe zijn de banden? De schokbrekers? De wielkasten, dorpels, stoelen, de achterklep en de lak? Zijn er veel krassen?