Wat je niet moet doen met een gehuurde auto

Een auto huren kan tegenwoordig op steeds meer locaties. Een handig hulpmiddel wanneer je op vakantie of zakenreis gaat of simpelweg even tijdelijk gebruik wilt maken van een auto. Het huren hoeft niet duur te zijn. Het zijn helaas de bijkomende zaken die voor vervelende financiële situaties kunnen zorgen. Daarom helpen we je graag met onze tips hiervoor te behoeden. Lees daarom snel verder en ga een zorgeloze huurperiode tegemoet.

 

Extra benzinekosten betalen

Wanneer je een auto meekrijgt met een volle tank, dan moet je de auto ook weer met een volle tank inleveren. We raden aan om op de laatste dag van je huurperiode hier rekening mee te houden. Het helpt om alvast uit te zoeken bij welk tankstation je in de buurt van het verhuurbedrijf je dit kan doen. Wanneer je namelijk in een haast bent en toch besluit niet te tanken dan zal het verhuurbedrijf dit voor je doen. En dit gaat altijd voor een duurder tarief dan je zal verwachten. Voorkom dus onnodige extra kosten en breng de auto simpelweg met een volle tank terug.

 

Onnodige verzekering afsluiten

Wat gebeurt er als je schade rijdt? Dan wil je toch wel verzekerd zijn. Al die verzekering regels klinken moeilijk, maar besteed er juist wel aandacht aan. In veel gevallen valt de schade onder de verzekering regel van het verhuurbedrijf die je automatisch afneemt of je kan de schade laten vallen onder een eigen lopende verzekering. Informeer bij het verhuurbedrijf en bij je eigen verzekeringsmaatschappij en vraag simpelweg waar je met je huidige verzekeringen voor gedekt bent. Ze kunnen je dit haarfijn uitleggen. Mocht je namelijk al gedekt zijn dan hoef je geen extra verzekering bij het verhuurbedrijf af te nemen. Zo voorkom je dat je dus een extra en onnodige verzekering afsluit.

 

Te makkelijk denken over een eindinspectie

Met veel verhuurbedrijven moet je een vertrouwensband opbouwen. Want veel bedrijven hanteren weer hun eigen regels. Daarom moet je extra alert zijn zodra je gaat huren bij een bedrijf waar je nog niet eerder hebt gehuurd. Laat bijvoorbeeld een eindinspectie niet aan het verhuurbedrijf over. Dek jezelf in door voorafgaande de huurperiode de auto grondig te controleren en zorg dat alle schadegevallen gemeld zijn bij het bedrijf. Dek je vervolgens zelf in door voor en na foto’s te maken van de auto. Zo heb je altijd bewijs op zak. Het helpt om de reviews en ervaringen van voorgangers te controleren voor een indicatie wat het serviceniveau is van een verhuurbedrijf. Ga je een auto huren in Rotterdam? Ga dan voor het altijd betrouwbare Van ’t Hart Autoverhuur.