Oplossing: koop je bakfietsen bijvoorbeeld bij het Het Zwarte Fietsenplan

De kans is groot dat je wel een keer een bakfiets door de stad hebt zien rijden. De fiets ziet er vrij apart uit met een grote bak voorop de fiets. Het brengt best veel vragen in je op. Waarom heeft iemand zo’n fiets en waar wordt de bak voor gebruikt? Is de fiets handig en zou ik er ook een moeten aanschaffen? In dit artikel beantwoorden we al je vragen over bakfietsen.

Wat zijn de voor- en nadelen van een bakfiets

Door de vernieuwing in de technologie worden materialen steeds lichter en wordt het steeds makkelijker om een bakfiets te besturen. Zo worden deze fietsen steeds aantrekkelijker voor de gemiddelde Nederlander. Bakfietsen worden het meeste gebruikt voor het vervoeren van kinderen. Voor de kinderen is dit leuk omdat ze veilig in een bak zitten en rustig om hun heen kunnen kijken. Daarnaast zitten ze ook lager bij de grond.

In de stad is een bakfiets een gemakkelijker alternatief voor een auto. Het is vaak sneller en goedkoper dan een auto en ook nog eens zeer gezond. Je hoeft niet meer te rijden in druk verkeer en op zoek te gaan naar een parkeerplek. Bakfietsen bieden voor grotere steden zoals Amsterdam een unieke oplossing om je kinderen naar de basisschool of opvang te brengen.

Natuurlijk zijn er een paar regels omtrent bakfietsen. Tot 1990 mochten bakfietsen alleen op de rijbaan al wist niemand het. De fietsen werden door de politie op het fietspad gestuurd. Officieel gezien mogen bakfietsen breder dan 75cm ook officieel op de rijbaan rijden. Natuurlijk mogen ze ook op het fietspad.

Wil je kinderen vervoeren met je bakfiets? Dan is het verplicht om voor kinderen tot 8 jaar een zitplaats te hebben met steun voor voeten, rug en handen. Daarnaast dient de bakfiets in het donker 2 werkende voorlampen te hebben en een rood achterlicht. Alle bakfietsen die je kan vinden bij Het Zwarte Fietsenplan voldoen aan de nieuwste wetten en regels voor bakfietsen.

koop je bakfietsen bijvoorbeeld bij het Het Zwarte Fietsenplan

Ben je op zoek naar een bakfiets? koop je bakfietsen bijvoorbeeld bij het Het Zwarte Fietsenplan. Op onze website bieden wij verschillende bakfietsen aan. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een mooie elektrische bakfiets die ideaal is voor het vervoeren van meerdere kinderen in heuvelachtige omgevingen. Je hoeft minder moeite te doen voor trappen en kan gemakkelijk grotere afstanden afleggen. Deze fietsen zijn gemaakt van aluminium frames en zijn zeer wendbaar om de optimale veiligheid te garanderen.

De meeste bakfietsen die verkocht worden hebben maar 2 wielen, omdat deze wendbaarder en goedkoper zijn. Daar staat echter wel tegenover dat je bak kleiner is. Wil je meer dan 2 kinderen vervoeren dan raden wij een bakfiets aan met 3 wielen. Deze fiets is een stuk stabieler en blijft gewoon rechtop staan bij stilstand.

Wij bieden bakfietsen aan van bekende merken zoals Urban Arrow en Gazelle. Wij garanderen kwaliteit en als je fiets onderhoud of reparatie nodig heeft kan je gerust bij ons terecht. Wij willen het beste voor onze klanten, en ons team staat dagelijks voor ze klaar!