Wanneer wel of geen gietvloer laten leggen?

Bij de overweging om een gietvloer te laten leggen, zijn er zowel voordelen als nadelen te benoemen. Overigens zijn er voor allerlei toepassingen verschillende gietvloeren te onderscheiden, zodat daar in elk geval rekening mee te houden is. Een gietvloer van G-vloeren is wat dat betreft zowel qua materiaal als ten opzichte van belangrijke eigenschappen op maat samen te stellen. Het is in dat opzicht eerder belangrijk te weten welk type gietvloer je moet nemen in plaats van de vraag te stellen wanneer wel of geen gietvloer te laten leggen.

 

Niet wanneer je op zoek bent naar de allergoedkoopste vloer

Er zijn uiteraard wel een aantal redenen die aanleiding zijn om geen gietvloer te kopen. Dat is bijvoorbeeld het geval als je echt op zoek bent naar de allergoedkoopste vloer. In dat geval is het bijvoorbeeld beter om voor budgetlaminaat te kiezen of een restpartij vloerbedekking te nemen. Je bent dan goedkoper uit dan wanneer je een gietvloer aanschaft.

 

Wel als je een duurzame naadloze vloer met moderne uitstraling wilt

Ben je op zoek naar een duurzame naadloze vloer met een strakke en moderne look? In dat geval is het zeker aan te raden om een gietvloer te laten aanleggen. Gietvloeren staan bekend om de mooie en stijlvolle uitstraling en bieden naast modern gemak ook nog eens optimaal comfort.

 

Soorten gietvloeren

Een gietvloer mag dan niet de allergoedkoopste vloeroplossing zijn, het is voor veel situaties wel de meest ideale optie. Zo zijn er PU gietvloeren voor modern wooncomfort net als voor het creëren van een comfortabele werkomgeving in kantoren. Er zijn zij epoxy gietvloeren en troffelvloeren die extreme belasting aankunnen en zijn er gietvloeren die uitermate hygiënisch zijn. Zo zijn er voor bakkerijen, transportbedrijven, magazijnen, ziekenhuizen net als voor productieruimtes allerlei gietvloeren beschikbaar. Het is wat dat betreft dus inderdaad goed om te weten dat er voor vrijwel elke toepassing een geschikte gietvloer is samen te stellen.