3 redenen om te kiezen voor occasion lease

Als je besluit gebruik te maken van Financial Lease heb je ook de mogelijkheid om een occasion te leasen. Voor ondernemers is het aantrekkelijk omdat dat veel goedkoper is dan het leasen van een hele nieuwe auto. Je zal dan ook veel eerder eigenaar worden van de auto. Zo rij je toch in een representatieve auto, tegen een lager bedrag. Lees hier alles over het kiezen voor een occasion lease.

Waarom zou je een tweedehandsauto gaan leasen? 

Als je het goed bekijkt zit er maar weinig verschil tussen het leasen van een tweedehandsauto of een hele nieuwe auto. Een van de verschillen is dat je een auto hebt waar al kilometers op de teller staan en die al minstens een eigenaar heeft gehad voordat jij de eigenaar gaat worden. Een nieuwe auto heeft in de eerste jaren de meeste afschrijfkosten, daar heb jij met je occasion geen last meer van. Hierdoor kan je voor een laag vast maandbedrag een occasion leasen.

De voordelen van het leasen van een occasion

Bij het gebruik van Financial lease word je de mogelijkheid geboden om in de groei van je bedrijf te investeren doordat je lagere maandlasten hebt aan je lease kosten. Bij het leasen van een occasion doe je daar nog een schepje bovenop. Maar er zitten nog meer voordelen aan het leasen van een occasion.

Als zakelijke rijder kan je vaak profiteren van een lagere bijtelling, daarnaast blijft die van een occasion gelijk waar deze bij nieuwe auto’s vaak omhoog gaat. Bij het leasen van een occasion kan je kiezen voor een kortere looptijd waardoor je de auto eerder afbetaald kan hebben en je eerder eigenaar van de auto geworden bent

Doordat het leasebedrag lager is dan bij een nieuwe auto heb je meer flexibiliteit bij het afspreken van de leasetermijn en het af te lossen maandbedrag. Hierdoor houd je maandelijks meer geld over om door te investeren in je onderneming. Mocht je interesse hebben, een occasion lease direct online regelen is heel erg makkelijk om te doen. En is binnen een handomdraai gedaan.