Tips om langer met je auto te blijven rijden

Als je een nieuwe auto of een nieuwe occasion koopt dan wil je natuurlijk dat deze zo lang mogelijk nieuw blijft. Dit geldt voor de buitenkant van de auto, maar natuurlijk ook voor het “hart” van de auto: de motor. Het zijn vaak de kleine dingen waardoor je auto langer mee gaat. In dit artikel ga ik je daar alles over vertellen.

Tank kwalitatieve brandstof

Een auto kun je makkelijk vergelijken met je eigen lichaam: stop je er slechte dingen in dan voel je je slechter en word je minder gezond. Dit gaat voor de motor van een auto ook op. Als je kwalitatieve brandstof tankt dan gaat de motor stukken langer mee en is de kans op een defect vele malen kleiner. Als je op zoek gaat naar een tankstation in de buurt let er dan op dat ze A-kwaliteit brandstoffen leveren.

Zorg ervoor dat je de beurtjes niet overslaat

We zijn met zijn allen allemaal erg druk. Vaak heeft het onderhoud van de auto dan ook te leiden onder deze drukte. Net als bij vele andere dingen gaan we pas naar de garage als het eigenlijk al te laat is. Dit is natuurlijk niet handig want vaak is er dan al een onderdeel kapotgegaan en zijn de kosten hierdoor een stuk hoger en je moet alsnog naar de garage. Het is dus logischer om je auto gewoon netjes periodiek naar de garage te brengen voor een beurtje.

Houdt je auto schoon
Door je auto vaak te wassen blijft deze schoon en blijft de lak in de allerbeste conditie. Je kunt ervoor kiezen om zelf je auto te wassen met de hand (dit is het beste in verband met waskrassen) of door met je auto een wasstraat te bezoeken. Let er wel op dat de wasstraat kwalitatieve wasborstels heeft, omdat anders je lak meteen na de eerste wasbeurt flink beschadigd. Na de wasstraat is er vaak de mogelijkheid om je auto van binnen ook nog te stofzuigen.