Auto’s importeren uit Duitsland

Inmiddels is het importeren van een auto uit Duitsland een stuk aantrekkelijker geworden. Dit mede door het prijsverschil op de auto markt. Tevens heeft het kopen van een auto uit Duitsland het voordeel dat een groot gedeelte van de BPM (Belasting Personenauto’s en motorrijwielen) afgeschreven kan worden en u niet het gehele BPM bedrag hoeft te betalen.

Waar kan ik op het internet zoeken naar auto’s in Duitsland ?

Op het intenet zijn diverse betrouwbare sites die u kunnen helpen met het zoeken naar een nieuwe of tweedehandse auto op de duitse markt. Er is een groot aanbod, echter is het wel verstandig op te letten waar de auto dealer zich bevind in verband met de transport kosten. Zelf mag u de auto niet naar Nederland rijden, het is dus handig wanneer u een afspraak maakt met de dealer of een ander bedrijf om de auto thuis te bezorgen.

Een aantal sites waar u uitgebreid kunt zoeken zijn : mobile.de, autoscout24.de, pkw.de en auto.de

Wanneer u een auto gevonden heeft is het raadzaam de dealer op te bellen en een afspraak te maken voor een proefrit. Zo weet u ten miste wat voor vlees u in de kuip heeft en kunt u ook beter inschatten of de verkoper betrouwbaar is. Over het algemeen is dit allemaal wel in orde in Duitsland aangezien een verkoper bijvoorbeeld verplicht is om in het verkoop contract te vermelden of de auto wel of niet schadevrij (unfallfrei) is (bron). Wanneer hij dit niet waarheids getrouw invult is hij in Duitslands strafbaar als privé persoon. Hij zal zich dan ook wel wel twee keer bedenken alvorens u iets op de mouw te spelden.

Waar moet ik op letten bij het improteren van een auto uit Duitsland ?

Wanneer u een auto uit Duitsland wilt importeren is het verstandig op de volgende zaken te letten: Het bouwjaar,kilometerstand, is er onlangs een keuring geweest van de TUV? (bewijs hiervan), eventuele garantie. En zijn alle oficiele papieren in orde? De Fahrzeugbrief II en Fahrzeugschein I, en de EG-übereinstimmungbescheinigung (lees meer).

Is alles in orde dan gaat u langs bij de RDW om de auto te laten keuren voor de Nederlandse weg. Heeft u dit gedaan dan kunt u uw BPM aangifte doen bij de belasting. Wanneer u deze betaald heeft krijgt u uw kentekenbewijs en kunt u hiermee een kentekenplaat laten maken.

Veel plezier met uw nieuwe auto!