Auto import Duitsland: voordeliger en luxer

De titel van het artikel zegt het al. Een auto kopen in Duitsland is niet alleen een stuk goedkoper dan dit in eigen land doen. Tevens, zijn de auto’s royaler uitgevoerd, dus je hebt meer voor minder. Leuker dan dat kunnen we het echt niet maken. Ik bedoel wat wil een auto liefhebber nog meer?

Enfin, het moet toegegeven worden dat een auto invoeren natuurlijk wel wat meer werk in beslag neemt dan simpelweg in eigen land bij een dealer aanschaffen. Dit is waarheid. Maar zelfs met de uren die je hier aan kwijt bent, en geef jezelf een uurtarief van wellicht 60 Euro per uur. En zelfs met de extra kosten die gemoeid gaan bij een import, dan nog ben je goedkoper uit bij onze oosterburen t.o.v. eigen land aanschaf. De bron voor verdere berekeningen en details: https://easyimport.nl/auto-importeren/wat-kost-een-auto-importeren/.

Er zijn wel een aantal dingen waar je rekening mee dient te houden om het maximale bedrag mogelijk te kunnen besparen. Allereerst, zorg ervoor dat je goed op de hoogte bent van de regelgeving, je kan bijv. niet terug naar Nederland rijden met een Duits kenteken dat zal leiden tot een boete. Daarbij een andere belangrijk punt is dat de BPM, daar zijn verschillende manieren om tot een eindbedrag te komen en die kunnen nogal verschillen. Je wil uiteraard de goedkoopst mogelijke manier. Dat zijn wellicht de twee meest belangrijke zaken om rekening mee te houden. Het hele proces staat beschreven in dit blogbericht. Het is grofweg een proces van vier stappen die men moet doorlopen. Bepaald geen rocket science geloof me.

Vrienden van mij hebben reeds op succesvolle wijze een auto weten te importeren. Ik ben ervan overtuigd dat iedereen dit kan. Je moet er alleen wel een beetje tijd en moeite insteken. Maar ik kan je garanderen je haalt het er dubbel en dwars uit met de besparingen.