Wat is een verzekering en waar dient het voor?

Tegenwoordig verzekeren we steeds meer van onze spullen. maar wat is een verzekering nou eigenlijk? En wat doet het precies? Een verzekering is simpelweg gezegd een afspraak tussen twee partijen: de verzekerde en de verzekeraar oftewel de verzekeringsmaatschappij. De verzekeraar dekt de schade dan in bepaalde afgesproken situaties van de verzekerde tegen betaling van premies.

Autoverzekeringen

Als je een nieuwe auto hebt gekocht ben je verplicht deze te verzekeren zodra je de auto op jouw naam hebt gezet. Je auto moet verzekerd zijn voordat je erin gaat rijden. Zo ben je verplicht om minimaal een WA verzekering af te sluiten. Deze verzekering moet je afsluiten bij aankoop van een motorvoertuig en dekt de schade die jij aan andere toebrengt met je motorvoertuig. Buiten het feit dat sommige verzekeringen verplicht zijn is het ook belangrijk om verzekerd te zijn mocht je eventuele schade oplopen aan je auto en je bent verzekerd kost dit je stukken minder geld. Er zijn veel verschillende verzekeringen. vergelijk voordat je zomaar een autoverzekering afsluit welke het best bij jou past.

Scooterverzekeringen

Dat je dus een WA verzekering moet afsluiten als je in het bezit bent van een motorvoertuig geldt dus ook bij de aankoop van een scooter.  De meeste mensen sluiten voor het verzekeren van een scooter een allrisk verzekering af.  Omdat scooters het meest worden gebruikt door jongeren en vaak vanaf de leeftijd van 16 jaar worden bereden zetten de meeste ouders de scooter op hun naam. Zij hebben namelijk veel meer schadevrije jaren gereden waardoor hun eigenrisico stukken lager is en je dus minder betaald voor de verzekering. Maar dit heeft ook zijn nadelen. Als jouw zoon of dochter schade maakt bij bijvoorbeeld een ongeval gaat dit van jouw schadevrije jaren af.