Een koerier is vooral veelzijdig

Een koerier is vooral veelzijdig

Het ophalen en verzamelen van pakketten, goederen en overige post. Het berekenen van de snelste route naar een bezorgadres én het afleveren van de pakketten of goederen aan de geadresseerde. Zie hier: de voornaamste taken van een koerier uit Brabant. Het inschakelen van een koerier biedt voordelen. Al kun je -mits genoeg ruimte in je auto- zelf uiteraard ook altijd achter het stuur kruipen en pakketten gaan bezorgen.

Betrouwbaar
Feitelijk is koerier de wat chiquere benaming voor bezorger. Doorgaans rijdt een koerier in een bestelbusje of in een normale personenauto. Er zijn zelfs koeriers die hun post of pakketten per fiets afleveren. Hoe dan ook: levert de door jou ingeschakelde koerier zijn goederen bij geadresseerde af, dan laat hij de ontvanger ervoor tekenen. Doorgaans is een koerier ook iemand die in bedrijfskleding werkt. Herkenbaar dus. De kans dat geadresseerde niet opendoet omdat hij denkt dat er gecollecteerd wordt, is vrij klein. Doorgaans geldt het inzetten van een koerier als een betrouwbaar instrument om je goederen (snel en veilig) bij geadresseerde af te leveren.

Voordeel
Groot voordeel van het inschakelen van een koerier is de beschikbaarheid. Niet zelden zijn koeriersbedrijven zeven dagen per week, 24 uur per dag inzetbaar. En: er zijn ondertussen meer dan voldoende koeriersbedrijven die heel graag jouw pakketten af willen afleveren. Je kiest de in jouw ogen beste, snelste of wellicht de meest goedkope koerier. Het is maar net wat je wilt. Overigens is een koerier doorgaans niet extreem duur en ondertussen is een koerier bijkans onmisbaar geworden voor het bedrijfsleven.

Prijs
De daadwerkelijke prijs die een koerier rekent voor de opdracht hangt van een aantal zaken af. Hoeveel pakketten moet hij bezorgen is een belangrijke vraag, net als de inhoud en de af te leggen afstand. Ook de factor gewicht kan een rol spelen bij de totstandkoming van de prijs. Behalve in de directe omgeving, in de buurgemeente of zelfs in heel andere delen van het land, zijn er koeriersbedrijven die internationaal opereren.

Aanbod
Wie overweegt een koerier in te schakelen, ziet bij de zoektocht naar een koerier al snel door de koeriersbomen het koeriersbos niet meer. Er is een enorm aanbod aan bedrijven die heel graag voor je op pad gaan. Belangrijke argumenten om voor een bepaalde koerier te kiezen is zeker de leverbetrouwbaarheid, maar ook de uitstraling is vaak van belang. De perfecte koerier voert uit wat beloofd is en neemt zelf bovendien verantwoordelijkheid. Hij of zij gaat voorzichtig met je pakketten of post om en probeert inderdaad zo snel mogelijk – maar wél veilig- op de afgesproken tijd bij geadresseerde te zijn.

Een goede koerier? Die is sociaal en communicatief vaardig, is representatief, klant- en resultaatgericht en heeft al helemaal niet de bekende negen-tot-vijf-mentaliteit. Omgaan met mensen is ook een belangrijke eigenschap van een koerier. Koerier zijn is zo gek nog niet, een koerier inschakelen al helemaal niet. Al kun je soms als ondernemer simpelweg ook niets anders.