Waar op te letten bij het huren van een auto

Bij het huren of leasen van een auto komen veel dingen kijken. U kunt kiezen uit veel verschillende soorten, er moeten verzekeringen worden afgesloten er moet een bepaalde uitrusting in de auto zitten. In deze blog kunt u daar meer over lezen.

 

Eerst is het belangrijk dat u bepaald welke soort auto het beste is voor u. Dit hangt af van de lengte van de periode dat u gaat huren, het aantal personen dat in de auto gaat en het aantal kilometers dat u gaat rijden. Een kleine auto kan goedkoper lijken maar die heeft ook een kleine motor. Als u door een bergachtige omgeving rijd kan een auto met een grotere motor zuiniger rijden en is die dus voordeliger.

 

In Nederland is er een ruim aanbod van verschillende autoverhuurbedrijven. Bert Jonk Autoverhuur is al meer dan 50 jaar een Bovag autoverhuurbedrijf met een groot aanbod aan huur auto’s en meerdere vestigingen in Nederland. Via www.bertjonk-autoverhuur.nl/auto-huren-purmerend kunt u makkelijk, goedkoop en snel een auto huren in Purmerend. Bij Bert Jonk Autoverhuur kunt u ook voor een lange termijn leasen. Zeker een aanrader!

 

Bent u van plan veel kilometers te gaan maken? Dan kunt u het beste kiezen voor een huurauto met veel vrije kilometers. Daarnaast moet de auto verzekerd zijn, in sommige gevallen kunt u kiezen voor een combinatie van een auto met all-in verzekering. Dit is erg handig voor bijvoorbeeld vakanties, dan hoeft u niet alles zelf uit te zoeken. De huurder van de auto is meestal als enige rijbevoegd, als u met iemand samen reist en wilt afwisselen met het rijden moet u extra betalen om deze ook rijbevoegd te maken.

 

Met het huren van een auto betaald u per 24 uur. Als u dus een auto huurt op een dag om 12:00 en de dag erna terug brengt om 14:00 betaald u ook al voor de tweede dag. Als u hier goed op let bij het huren van een auto kunt u geld besparen. Een huurauto kan beschadigingen hebben, voordat u gaat rijden is het verstandig even een rondje om de auto te lopen samen met de verhuurder. Noteer eventuele beschadigingen, als u dan de auto terugbrengt kunt u niet beschuldigd worden van schade die niet door u komt.

 

Om er zeker van te zijn dat u de auto kan huren die u wilt kunt u er het beste zo vroeg mogelijk bij zijn. Vooral in het hoogseizoen is het erg druk, de prijzen zijn vaak hoger als u op het laatste moment huurt. Een ander belangrijk punt waar u op moet letten is uw rijbewijs. Als u binnen Europa rijd kunt u gewoon met uw Nederlandse rijbewijs rijden, gaat u naar een bestemming buiten Europa dan moet u een internationaal rijbewijs aanvragen.