Het bedrijf KW Suspension

KW Suspension is een bedrijf dat is gevestigd in Fichtenberg in Duitsland. Het bedrijf is in 1995 opgericht door Klaus Wolfarth, en zijn naam is eveneens de reden dat het bedrijf de afkorting KW gebruikt. Het bedrijf is in de afgelopen jaren explosief gegroeid van 3 medewerkers in een klein pand naar een bedrijf met meer dan 200 medewerkers in dienst en een groot pand welke 23.000 m2 beslaat (bron). KW Suspension is wereldmarktleider op het gebied van schroefsets voor auto’s, deze in hoogte instelbare sportonderdelen behoren tot het breedste leveringsprogramma (ze hebben meer dan 1000 applicaties).

Klaus Wolfarth Auto Onderdelen Design

Wie al eens kennis gemaakt heeft met de producten van KW Suspension zal ook meteen weten dat de kleuren paars en geel onlosmakelijk verboden zijn met het bedrijf. De kleuren zijn zelfs vastgelegd met een patent en het is dus een geregistreerd trademark. Een bijzonder herkenbaar product dus. Wie een bezoekje gaat brengen aan de fabriek in Fichtenberg zal ook snel zien dat de gehele fabriek eveneens opgebouwd is met de kleuren geel en paars dit geldt voor vrijwel alles want zelfs het merendeel van de testapparatuur en de testmachines is geel met paars.

Kwaliteit

KW Suspension staat bekend voor zijn enorm goede kwaliteit, ze staan bovenaan hun eigen ontwikkelingen en die komen ook niet op de markt totdat ze zo goed zijn als dat ze mogelijk kunnen zijn. Het bedrijf heeft in 2006 nog een 7-post dynamische dempers test simulator in gebruik gesteld. Over de gehele wereld zijn slechts 15 van deze simulators en de meeste hiervan worden gebruikt in de Formule 1. KW Suspension maakt dus ook gebruik van deze technologie om de ideale demping settingen te bepalen en om de reeds bestaande producten te kunnen optimaliseren. Het verkooppunt in Nederland is overigens Extreme-carstyling. KW Suspension is een bedrijf dat in de afgelopen jaren explosief gegroeid is. Ze beschikken over een ultra moderne fabriek en personeel dat hoog opgeleid is en veel ervaring heeft in de branche. Het is mede hierdoor dat KW suspension producten weet te leveren die neigen tot perfectie.