Een andere auto een andere verzekering

Als je een auto hebt dan heb je deze verzekerd. Het kan zijn dat je dan al jaren bij dezelfde verzekeringsmaatschappij verzekerd bent. Als je een andere auto koopt zet je in de meeste gevallen de verzekering over. Maar als je een andere auto hebt gekocht kun je deze óók verzekeren bij een andere verzekeringsmaatschappij. Wanneer je er zeker van wilt zijn dat je niet alleen de goedkoopste maar ook de beste autoverzekering afsluit voor jouw auto kijk dan eens op Goedkope autoverzekering op Overstappen.nl. Overstappen.nl is een onafhankelijke vergelijkingssite waar je ook direct je verzekering kunt afsluiten. Omdat Overstappen.nl van elke verzekering die wordt afgesloten via deze website dezelfde vaste provisie van iedere verzekeraar ontvangt, maakt het niet uit welke verzekering of waar je die verzekering afsluit. Daarom ontvang je van een onafhankelijke vergelijkingssite, zoals Overstappen.nl, altijd een goed en eerlijk advies.

Een autoverzekering die past bij jou en jouw auto

De verzekeringspremie van een autoverzekering betaal je maandelijks of jaarlijks. Het is één van de grootste kostenposten bij de berekening van je jaarlijkse autokosten. Je wilt de autokosten natuurlijk zo laag mogelijk houden en daarom is het fijn als je een lage premie betaalt. Maar een goedkope autoverzekering is vaak niet de beste autoverzekering. Bij een WA verzekering betaal je de minste premie maar ontvang je bij schade die jezelf hebt veroorzaakt geen vergoeding voor je eigen schade. Wanneer je een Allrisk verzekering afsluit krijg je die schade wel vergoed maar daar betaal je dan wel meer premie voor. Je kunt een autoverzekeringspremie verlagen door het instellen van een eigen risico. Dit kun je doen als je zeker weet dat je dat bedrag ook kunt betalen. Zeker wanneer je plotseling meerdere schades rijdt!

Wat is de beste autoverzekering voor jouw auto?

Je kunt een auto WA, WA beperkt Casco en Allrisk verzekeren. Welke autoverzekering je afsluit wordt bepaald door een aantal factoren. Eén van die factoren is jouw eigen financiële situatie. Wanneer je onvoldoende spaargeld hebt om jouw auto te vervangen als jij die zelf total loss rijdt dan is het verstandig om te kiezen voor een Allrisk verzekering. Wanneer je een Allrisk verzekering afsluit wil dat niet altijd zeggen dat je het hele aankoopbedrag van je auto vergoed krijgt. In veel gevallen krijg je ‘slechts’ de dagwaarde van je auto vergoed. Maar dan krijg je in elk geval nog altijd een bepaald bedrag vergoed. Dat bedrag kun je dan gebruiken voor de aanschaf van een andere auto.