De meest bijzondere autosleutels

De meest bijzondere autosleutels

De autosleutel is niet meer de autosleutel als die vroeger was. Toen was de autosleutel maar een sleutel. Tegenwoordig wordt er meer waarde en daarmee ook meer aandacht aan een autosleutel besteed. Zo worden de ouderwetse autosleutels vervangen door autosleutels zonder sleutel, autosleutels die niets weg hebben van een autosleutel en autosleutels zonder dat het autosleutels zijn. Dit klinkt misschien raar, maar tegenwoordig is dit de normaalste zaak van de wereld.

BMW 7 serie

De autosleutel van de BMW 7 serie is de eerste bijzondere autosleutel die aan bod komt. Deze autosleutel maakt het mogelijk dat de auto, zonder dat jij je in de auto bevindt, geparkeerd wordt. Een kanttekening bij het inparkeren door deze autosleutel is dat de af te leggen afstand maximaal 1,5 keer de lengte van de auto mag bedragen. Indien de afstand korter is kan de BMW 7 serie zichzelf inparkeren, zo stuurt, accelereert en remt de auto uit zichzelf en parkeert deze zichzelf netjes in een vak. De sleutel zorgt tevens voor het starten en stoppen van de motor.

Tesla Model S

De autosleutel van de Tesla Model S heeft het uiterlijk van een Tesla Model S. Een van de functies van deze sleutel is dat deze op afstand de mogelijkheid geeft om de Tesla naar voren of naar achter te rijden. Op deze manier kan instappen in de auto een stuk makkelijker worden wanneer er dicht naast andere auto’s geparkeerd wordt. Ten opzichte van de sleutel van de BMW 7 serie heeft deze sleutel minder opties, maar valt deze vooral op door het design.

Koenigsegg Agera R

Om te beginnen is de autosleutel van de Koenigsegg Agera R de duurste autosleutel ter wereld, het prijskaartje van deze autosleutel bedraagt maar liefst €225.000,-. Deze sleutel lijkt niet op een sleutel, maar ziet eruit als een schild. Hierdoor lijkt het meer een accessoire dan dat het een autosleutel is.

Jaguar F- Pace

De autosleutel van de Jaguar F- Pace is er een die je om je pols kan doen. Dit is niet de ‘normale sleutel’ van de Jaguar, maar wel een goede toevoeging. Zo is het mogelijk om de originele autosleutel in de Jaguar te laten liggen en alleen met de ‘armband sleutel’ op pad te gaan. De auto kan weer van slot gehaald worden door de armband tegen de J van het JAGUAR- embleem op de achterklep te houden. Hierdoor is ook de zogeheten Jaguar Activity Key een bijzondere uitvoering wat betreft de autosleutel.

 

Naast de bovengenoemde voorbeelden zijn er nog talloze andere bijzondere en merkwaardige autosleutels. Daarnaast is het ook mogelijk om speciale gepersonaliseerde autosleutels te laten maken. Op die manier geef je een extra stukje identiteit aan jouw auto.