Alles wat je moet weten over shortlease

Wil jij graag een auto leasen? Maar wil je niet vastzetten aan een contract voor een aantal jaar? Dan is shortlease wellicht iets voor jou. Met shortlease geniet je van de voordelen van zowel lease als huur. Lijkt je dit wel wat? In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over shortlease. En heb je de keuze voor shortlease al gemaakt? Dan kun je bijvoorbeeld kiezen voor shortlease van Hiltermann Lease.

Wat is shortlease?

Met shortlease kun je voor een korte periode gebruik maken van een auto. Hiervoor betaal je een vast bedrag per maand waardoor je niet voor onaangename verrassingen komt te staan. Net als bij operational lease, wordt ook bij shortlease alles voor je geregeld. Verzekeringen, onderhoud, afschrijvingen en wegenbelasting zijn allemaal inbegrepen in de prijs. Een shortlease contract zit dus een beetje tussen een operational leaseovereenkomst en een huurovereenkomst in. Je geniet van de voordelen van een leasecontract, maar je kunt toch voor een korte tijd gebruik maken van de auto.

Wanneer gebruik maken van shortlease?

Er zijn verschillende situaties waarin shortlease ideaal is. Neem je bijvoorbeeld een nieuwe werknemer aan met een tijdelijk contract? Of gaat een van je werknemers beginnen aan een tijdelijk project op een andere plek in het land? Dan kan shortlease een hele goede keuze zijn. Ook als je een ZZP’er bent die niet altijd een auto nodig heeft, kan het ideaal zijn. Misschien werk je een groot deel van de tijd wel thuis, en dan is het natuurlijk zonde als er een auto staat die niet wordt gebruikt. Ook voor proeftijd of korte contracten is shortlease een goede optie.

Voordelen van shortlease?

Shortlease kent een aantal grote voordelen. Net als bij operational lease, weet je waar je aan toe bent. Je betaalt elke maand een vast bedrag en in ruil daarvoor mag je de auto gebruiken. Ook zijn de verzekeringen, belastingen, afschrijvingen en onderhoud allemaal voor je geregeld. Dit geeft een stukje zekerheid en ontzorging. Bij een operational leasecontract kan het erg lastig zijn om het contract te verbreken. Een scheiding, onverwachte verhuizing of een ontslag zijn dingen die iedereen wel kunnen overkomen. En als je dan je leasecontract wil verbreken zitten hier hoge kosten aan vast. En daar word je natuurlijk niet vrolijk van! Bij shortlease kun je wel kiezen voor een korte termijn, of je kunt ervoor kiezen om de overeenkomst op te zeggen. Een shortlease contract is dus flexibel.