Een autovakantie in Amerika: on the road again!

Een autovakantie in Amerika is een fantastische manier om dit uitgestrekte land te verkennen en onvergetelijke avonturen te beleven. Maar voordat je de weg op gaat, is het belangrijk om de juiste verzekeringen af te sluiten om jezelf en je bezittingen te beschermen. In deze blog delen we essentiële verzekeringstips specifiek voor Nederlanders die een autovakantie in Amerika plannen.

Autoverzekering

Het is verplicht om een autoverzekering af te sluiten in Amerika. Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen beschikbaar, zoals aansprakelijkheidsverzekering (liability insurance), cascoverzekering (collision insurance) en uitgebreide verzekering (comprehensive insurance). Het is raadzaam om een uitgebreide verzekering af te sluiten die schade aan zowel jouw voertuig als aan derden dekt. Wil je meer informatie over je auto verzekeren? Neem dan eens contact op met Univé. Ze vertellen je graag mee over hun verzekeringen. 

Verhuurverzekering

Als je een huurauto gebruikt tijdens je vakantie, is het belangrijk om de verzekeringsopties van het verhuurbedrijf zorgvuldig te bekijken. Basisverzekeringen zijn meestal inbegrepen, maar deze bieden vaak beperkte dekking. Overweeg om aanvullende verzekeringen af te sluiten, zoals een loss damage waiver (LDW) of een supplemental liability insurance (SLI), om jezelf extra te beschermen tegen schade en aansprakelijkheid.

Reisverzekering

Een reisverzekering is niet specifiek gericht op autovakanties, maar is nog steeds waardevol. Deze biedt dekking voor medische kosten, verlies van bagage, annuleringen en andere onvoorziene gebeurtenissen. Controleer of je reisverzekering dekking biedt in Amerika en of deze voldoende dekking biedt voor jouw specifieke reisbehoeften.

Internationale rijbewijs

Hoewel het niet altijd verplicht is, wordt het aanbevolen om een internationaal rijbewijs aan te vragen voordat je naar Amerika reist. Dit kan handig zijn als aanvullend identiteitsbewijs en het kan ook helpen bij eventuele communicatie met de lokale autoriteiten in geval van een ongeluk of verkeersovertreding.

Regelgeving en voorzorgsmaatregelen

Zorg ervoor dat je op de hoogte bent van de verkeersregels en -voorschriften in de staten die je van plan bent te bezoeken. Houd je aan de snelheidslimieten, draag altijd je veiligheidsgordel en vermijd het gebruik van je telefoon tijdens het rijden. Zorg er ook voor dat je voldoende rust neemt tijdens lange ritten en vermijd rijden onder invloed van alcohol of drugs.