Auto importeren. Waarom zou je?

Auto’s in Nederland zijn wegens accijns heffingen aan de dure kant. Bovendien is het aanbod in vergelijking met onze buurlanden beperkt, zeker op het gebied van tweedehandse auto’s. Heb je een leuke auto in het buitenland gezien die je graag naar Nederland wilt halen? Goede keus, het importeren van een auto naar Nederland is namelijk helemaal niet zo duur en ingewikkeld als veel mensen denken. In dit artikel brengen we jou op de hoogte van wat het importeren van een auto nu precies inhoudt en waar je allemaal aan moet denken.

Wat zijn de voordelen?

Er kunnen meerdere voordelen zitten aan het importeren van een auto. Ten eerste kan (niet altijd dus) het importeren van een auto goedkoper zijn dan dezelfde auto in Nederland aanschaffen. Of het daadwerkelijk goedkoper is hangt van de situatie af. De meeste occasions in Nederland zijn een simpele uitvoering waar je niet echt warm van wordt. Omdat de prijzen voor de aanschaf van een nieuwe auto in Nederland zo hoog liggen, kiezen de meeste autobezitters voor een simpele editie. In Duitsland krijg je voor hetzelfde geld een uitgebreide uitvoering en dus kun je deze uitvoeringen goedkoper uit Nederland krijgt.

Hoe vind je een auto in het buitenland?

Thanks voor het internet! Op het web vind je verschillende websites waar je eenvoudig op zoek kunt gaan naar een auto. Met name Duitsland is interessant. Niet alleen omdat de auto’s hier een stukje voordeliger zijn, maar ook omdat Duitsland om de hoek is. Dit maakt het een stuk eenvoudiger om de auto naar Nederland te krijgen. De omvang van de markt met tweedehandse auto’s is gigantisch in Duitsland wat het makkelijker maakt om er een exclusieve oldtimer te vinden bijvoorbeeld.  

Wat van papierwerk moet ik aan denken

Qua papierwerk is er meer in te vullen dan wanneer je een auto in Nederland koopt. Maar gelukkig valt het uiteindelijk allemaal wel mee. Als eerst is het belangrijk dat je de auto in Nederland laat keuren en dat je de auto laat overschrijven. In sommige gevallen zal belasting over je nieuwe auto moeten betalen, maar dit geldt met name voor nieuwe auto’s.

Auto importeren? Het is eveneens mogelijk om een gespecialiseerd bureau in te huren die al het papierwerk voor je regelen. Zo heb je er zelf geen omkijken meer naar, wat het importeren van een auto een stuk eenvoudiger maakt.